Skip to main content

Online ondersteuning voor huisarts praktijken.

Flexibel: Een digitaal inloopspreekuur wanneer het u uitkomt
Snel: Uw praktijk binnen een werkdag aangesloten
Meer aandacht: Uw patiënt centraal, niet de werkdruk
Vrijblijvend gesprekMeer informatie
Arts op Afstands waarnemend huisartsen online ondersteuning

Meer weten? Laat uw gegevens achter en we sturen u meer informatie.

Waarom Arts op Afstand?

U wilt als huisarts de beste zorg voor uw patiënten bieden en dat is voor iedere patient een andere ervaring. Door sommige patiënten, namens u, op afstand te helpen, kunt u dichterbij de patient komen die dat echt nodig heeft. U wordt deels ontlast in uw werkdruk en uw patiënten ontvangen de specifieke zorg die ze nodig hebben. Ons uitgebreide team van waarnemend huisartsen helpt u daar graag bij.

Kennismaking gesprek
Arts op Afstand online waarnemend huisarts aan het videobellen met een patient

Snel en efficiënt voor de patiënt

Op de door u gekozen momenten kunnen uw patiënten plaatsnemen in onze digitale wachtkamer. Plaats de link op uw website of verwijs patiënten die de praktijk bellen door en onze waarnemend huisartsen verzorgen het consult, namens u.

Veilig & betrouwbaar

Onze waarnemend huisartsen zijn ervaren in zorg verlenen op afstand en werken volgens een betrouwbaar protocol. De techniek die wij gebruiken is volgens moderne standaarden beveiligd zodat u en uw patiënten zeker zijn van betrouwbare ondersteuning door een arts op afstand.

Digitaal inloopspreekuur voor uw patiënten

Op de website van de praktijk zien patiënten of de wachtkamer online is en nemen via een praktijk-unieke URL plaats in de centrale wachtkamer. Nadat de waarnemend arts op afstand het consult afgenomen heeft, worden de gegevens geregistreerd voor inzage door de eigen huisarts. Het consult wordt door de praktijk gedeclareerd.

Hoe werkt het?
Arts op afstand in 4 stappen.

Sluit uw praktijk aan

Binnen 1 werkdag uw praktijk aangesloten

Binnen 1 werkdag aangesloten

Plaats de link op uw website

Verwijs patiënten door naar uw nieuwe digitale wachtkamer

FAQ

Wat is het doel van Arts op Afstand?

Arts op afstand is een initiatief van SMAN Waarnemingen om praktijken te ondersteunen in het leveren van de beste zorg aan hun patiënten. Niet overal in Nederland is het voor praktijken makkelijk om waarnemend huisartsen te vinden, op afstand is dit echter geen probleem. Met het inzetten van arts op afstand verminderd de werkdruk, verhoogd de efficiëntie en ontvangen patiënten de zorg waar nodig.

Hoe werkt de communicatie tussen praktijk en online arts?

De consulten worden net zo teruggekoppeld als van HAP aan praktijk. De arts op afstand beschikt altijd over het spoednummer van de praktijk en overige niet spoedeisende zaken via beveiligde mail.

Wie declareert de consulten?

U declareert de consulten zelf bij uw verzekeraar. Arts op Afstand is een service die tegen een uurtarief in te huren is.

Over Arts op Afstand

Arts op Afstand is een initiatief van SMAN waarnemingen ter ondersteuning van praktijken in heel Nederland. Het team van SMAN beschikt over jarenlange ervaring binnen de huisartsenzorg en werkt met een netwerk van ruim 2.500 aangesloten waarnemend huisartsen. Samen met onze bewezen techniek, ontwikkeld in samenwerking met betrouwbare leveranciers, leveren we zo een positieve bijdrage aan een toekomstbestendige eerstelijnszorg.

Bekijk in de praktijk.
Maak een afspraak.

Meer weten? Plan een afspraak en we laten u persoonlijk alle mogelijkheden van het systeem zien.

Art op afstand arts en patient aan het video bellen terwijl ze naar elkaar zwaaien
Chat openen
Hallo 👋
Heeft u een vraag, stel hem via Whatsapp.